Pokrenut postupak i u MUP-u

 


Na mejl adresu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine stigo zabrinjavajuć mejl

Pokrenut postupak i u MUP-u


 

inboxNa zvaničnu mejl-adresu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine stigo je zabrinjavajuć mejl, nimalo prijatne sadržine.

Dobili smo tekst koji je u svakom slučaju vrlo uznemiravajuć i koji je svojevrsna sofisticirana pritnja, s opisom oni koji su obišeni, ubijeni, koji se smatraje izdajnicima. Mejl je poslat iz Hrvatske, sa jednog profila koji navodno nije aktivan od 2016. godine – obavištava dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, pa nastavlja:

Ko pridsidnica Savita sam osićala dužnost kako bi to tribalo prijavit Ministarstvu unutrašnji poslova, što je i urađeno.

Uz konstataciju kako joj je žao što je došlo do ovaki stvari, pridsidinica Savita dodaje i kako je ranije bilo pojedinačni pritnji, a mejl poslat na adresu Savita tumači ko pritnju upućenu svima.

Nadam se da će se tenzije spuštit, sa naše strane nisu bile ni dizane. One nisu dobre, ne bi bilo dobro kad bi se nastavile, al ni mi ne odustajemo od pridloga da bunjevački bude u Subotici uveden ko četvrti službeni jezik. Ako ovaki stvari nije bilo kad su uvođeni mađarski i hrvatski jezik u službenu upotribu, onda ne smi i ne mož bit ni kad je u pitanju bunjevački.