Održana Javna rasprava o prominama Statuta Grada Subotice

 


Održana Javna rasprava o prominama Statuta Grada Subotice

│ Izvor: BMC │ Petak, 23.04.2021. │


IMG 6299

Javna rasprava o prominama Statuta Grada Subotice, ko nastavak inicijative i procesa uvođenja bunjevačkog jezika u službenu upotribu na teritoriji cile varoši, održana je u petak, 23. aprila, a kako se to moglo i očekivat protekla je burno, nuz tušta divana, prigovora i riči podrške.

IMG 6217

Utisak koji ostaje posli Javne rasprave je kako i dalje sve ostaje isto. Pridstavnici bunjevačke zajednice ostaju pri svojim stavovima kako imaje pravo na službenu upotribu svojeg maternjeg, bunjevačkog jezika, te kako imaje ista prava ko i sve druge nacionalne zajednice u Srbiji, te kako to što će oni ostvarivat svoja prava neće uticat na smanjivanje prava drugi zajednica.

IMG 6152

Pridstavnici hrvatske zajednice i dalje dile Bunjevce na Bunjevce-Hrvate i Bunjevce koji ne priznaju da su Hrvati, kako ne postoji bunjevački jezik, nego je to tek jedan od govora hrvatskog jezika, i, naravno, kako su Hrvati najugroženija manjina u Srbiji, te kako je čin pozitivne diskriminacije koji se u Subotici čini Bunjevcima protivzakonit, te kako narušava odnose Srbije i Hrvatske.

IMG 6203

Stav pridstavnika lokalne samouprave takođe nije prominjen, nema zakonski priprika uvođenju bunjevačkog jezika u službenu upotribu u Subotici, nuz već srpski, mađarski i hrvatski jezik u službenoj upotribi.

Javnu raspravu vodio je dr Balint Pastor, pridsidnik Skupštine Subotice, dok je u ime pridlagača divanio Sava Stambolić, šef kabineta gradonačelnika Subotice Stevana Bakića.

Slidi pisanje izvištaja, a konačan sud o uvođenju bunjevačkog jezika u službenu upotribu daće Skupština Subotice.

(opširnije u „Bunjevačkim novinama“)

 

 


VIDEO: BMC

 


FOTOGRAFIJE