Svečana sidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

 


Svečana sidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

│ Ponediljak, 17.05.2021. │


IMG 0714

U ponediljak, 17. maja, u Plavoj sali Varoške kuće u Subatici, održana je svečana sidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine s namirom proglašavanja zvanični naziva teritorijalni jedinica ko i samog naziva Subatice.

IMG 0701

Zvanični naziv Grada Subotice je Varoš Subatica, a što se tiče naseljeni mista, Bunjevci će koristit nazive Bajmak, Kraljov Brig, Dolnji Tavankut, Mirgeš, Višnjovac, dok se imena ostali mista neće razlikovat u odnosu na srpski jezik.

IMG 0753

Nakon svečane sidnice, dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, kazala je kako je ovo momenat za ponos i sriću, jel je bunjevački jezik i zvanično posto službeni u Subatici.

Možemo s ponosom i brez stida divanit svojim jezikom – naglasila je dr Kujundžić Ostojić.

IMG 0745

U ime gradonačelnika Stevana Bakića, sidnici je prisustvovo šef Kabineta gradonačelnika Sava Stambolić. On je istako kako je u Subatici i formalno udaren pečat na ono što se dešava već vikovima, a rič je o suživotu različiti naroda.

Poznato je kako je Subotica kroz istoriju imala velik broj naziva. I Subatica, kako je danas formalno utvrđeno je već vikovima prisutno u bunjevačkom narodu – istako je Stambolić.

IMG 0759

Kako su ovo momenti za ponos potvrdili su i Branko Pokornić, pridsidnik Izvršnog odbora NSBNM, i Nikola Babić, podpridsidnik NSBNM, odnosno prvi pridsidnik Savita.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC


GALERIJA FOTOGRAFIJA