ODRŽANA PROMOCIJA 12. ZBORNIKA DIČIJI RADOVA „BUNJEVAČKA LIPA RIČ“

│ Izvor: BMC │ Utorak, 22.10.2019. │


ODRŽANA PROMOCIJA 12. ZBORNIKA DIČIJI RADOVA
„BUNJEVAČKA LIPA RIČ“

 

U Bunjevačkoj matici je u subotu, 19. oktobra, održana svečana promocija zbornika radova u okviru tradicionalnog projekta „Bunjevačka lipa rič”. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa dičijim literalnim i likovnim radovima, koji su izradili mališani koji pohađaju bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture u subotičkim osnovnim škulama.

IMG 0505

Na konkurs je pristiglo priko 50 likovni radova, 22 rada iz oblasti poezije i 23 rada iz oblasti proze iz škula: „Sečenji Ištvan” - Subotica, „Sveti Sava” - Subotica, „Ivan Milutinović” - Subotica, „Ivan Milutinović” - Mala Bosna, „Matija Gubec” - Tavankut, „Vuk Karadžić” - Bajmak, „Bosa Milićević” - Novi Žednik, „Pionir” - Stari Žednik. Rič je o sad već tradicionalnoj manifestaciji „Bunjevačka lipa rič” čija je smotra dičijeg stvaralaštva prvi put održana još 2007. godine.

IMG 0454

Prisutnima se na samom početku programa obratio počasni pridsidnik Bunjevačke matice, Ivan Sedlak i kazo štogod više o cilju realizacije ovog dičijeg projekta.

Damir Išpanović koordinator ovog dičijeg projekta Bunjevačke matice takođe je iskazo svoj utisak o realizaciji ovogodišnjeg 12. po redu Zbornika dičiji radova „Bunjevačka lipa rič” dok je jedna od članova žirija koja je ocinjivala dičije radove i koja je recenzent zbornika radova Jadranka Tikvicki kazala o značaju ovog dičijeg projekta za bunjevačku zajednicu.

Osim Jadranke Tikvicki članovi žirija bili su i Geza Babijanović, član a pridsidnik žirija bio je Stipan Šarčević.

T. B.


GALERIJA FOTOGRAFIJA