„DA SE NE ZATOMI” ODRŽANO DRUGO VEČE XXI FESTIVALA BUNJEVAČKOG NARODNOG STVARALAŠTVA

 


„DA SE NE ZATOMI” ODRŽANO DRUGO VEČE XXI FESTIVALA BUNJEVAČKOG NARODNOG STVARALAŠTVA

│ Izvor: BMC │ Srida, 07.09.2022. │


 

Po redu drugo veče XXI Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva održano je u utorak, 6. septembra, u prostorijama Nove čitaonice Varoške biblioteke u Subatici, di je održano veče posvećeno godišnjicama, jubilejima i savrimenicima bački Bunjevaca pod nazivom „Da se ne zatomi“.

IMG 5928

U okviru ove večeri prikazana je multimedijalna prezentacija autorke Tamare Babić, di su se prisutni mogli upoznat da značajnim bunjevačkim ličnostima kojima se ove godine obilužava godišnjica rođenja il smrti ko što su: Mijo Mandić – 165. godina od rođenja, Ante Miroljub Evetović – 160. godina od rođenja, Ivan Petreš – 50. godina od smrti, Ana Bešlić – 110. godina od rođenja, Bela Tikvicki – 35. godina od smrti i dr.

IMG 5741

Ovo veče obuhvatilo je i značajne jubileje 95. godina od osnivanja bunjevačke prosvitne matice, 70. godina učešća i pobide KUDŽ „Bratstva“ na Međunarodnom festivalu folklora u Langolenu, 30. godina osnivanja BKC Subatica, 20. godina od izdavanja CD-a bunjevački pisama KUD–a „Bunjevke“ pod nazivom „Bunjevki“ i drugo, ko i godišnjice rođenja bunjevački savrimenika koji su takođe ostavili značajan rad u okviru bunjevačke nacionalne zajednice od 1990-ti godina do danas i koje je važno spomenit, koji su ove godine napunili osamdeset godina života: Nikola Babić, pridsidnik prvog saziva BNS, Ivan Skenderović, kadgodašnji podpridsidnik Bunjevačke matice, Geza Babijanović, sudija u penziji i bunjevački pisnik i Marko Marjanušić, kulturni i sportski radnik.

T. B.

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE