Održano osamnaesto Bajmačko bunjevačko prelo

 


Održano osamnaesto Bajmačko bunjevačko prelo

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 30.01.2023. │


 

Ove godine godine održano je tradicionalno osamnaesto po redu „Bajmačko bunjevačko prelo” u organizaciji BKC Bajmak u subatu, 28. januara u prostorijama Doma kulture KPD „Jedinstvo - Egység” u Bajmaku.

IMG 0823

Med prisutnim zvanica isprid Varoši Subatice bio je Nebojša Crnogorac, zaminik pridsidnika skupštine Varoši Subatice koji se na početku programa obratio svim prisutnima. Pored njega bili su prisutni Mirko Bajić, odbornik Varoši Subatice, Boris Bajić, direktor NIU BIC–a ko i pridstavnici bunjevački institucija i udruženja.

IMG 0815

Ove godine BKC „Bajmak” slavi punolitstvo svi manifestacija tokom godine koje će se radit, di se članstvo ovog bunjevačkog kulturnog centra potrudilo da sve prođe u najboljem redu istako je Branko Pokornić, pridsidnik BKC „Bajmak”.

IMG 0750

Za punolitstvo organizacije ovog tradicionalnog prela u Bajmaku organizovan je bogat program u kom su učestvovali tamburaški orkestar „Rujna zora“, vokalni solista Tamara Babić i KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice sa spletovima bunjevački igara.

IMG 0869

Za svako prelo ko i za ovo pročitana je i preljska pisma Geze Babijanovića pod nazivom „Preljska pisma“, podiljeni su pokloni svim Marijama koje slave imendan Marin dan i organizovana je bogata tombola.

T. B.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC

FOTOGRAFIJE