Stiglo rešenje Ministarstva

BNS

Stiglo rešenje Ministarstva

IMG_5686

 

      Branko Pokornić, pridsidnik Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, održo je konferenciju za novinare, na kojoj je objavio da je stiglo rešenje Ministarstva pravde i državne uprave u vezi statusa pridsidnika Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine i zahtiva mr Suzane Kujundžić Ostojić da se izvrši promina upisa ovlašćenog lica u Registru nacionalni savita nacionalni manjina u Srbiji.

Rešenje glasi:

   „ODBIJA SE zahtev za upis promena u Registru nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji se odnosi na lice ovlašćeno da predstavlja i zastupa Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine, koji je ovom organu podnela mr Suzana Kujundžić Ostojić, član Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.“

U obrazloženju se navodi da sidnica nije održana u skladu sa Statutom i Poslovnikom o radu nacionalnog savita, te da odluke koje su donete na toj sidnici ne proizvode pravno dejstvo.

 – Podsitiću vas, da su na sidnici BNS-a, koju je za 5. januar sazvo Nikola Babić, donete odluke kojima su posmenjivani pridsidnik BNS-a i Upravni odbor NIU „Bunjevačkog informativnog centra“, i prihvaćena ostavka pridsidnika Izvršnog odbora BNS-a, a da je za novog pridsidnika BNS-a izabrana mr Suzana Kujundžić Ostojić. Posli tog ona je 11. januara podnela zahtiv za prominu podataka u Registru nacionalni savita nacionalnih manjina koje se tiču lica ovlašćenog za pridstavljanje i zastupanje bunjevačke nacionalne manjine, a taj zahtiv je dopunjen 7. februara. O ovome sam od Ministarstva obavišten 16. januara, a 4. februara sam se u skladu sa procedurom, pismeno izjasnio o svim činjenicama koje su značajne u tom postupku. U postupku koji je vođen u nadležnom  Ministarstvu  zaključeno je da sidnica sazvana za 5. januar nije sazvana u skladu sa Statutom i Poslovnikom BNS-a, te da odluke donete na toj sidnici ne proizvode pravno dejstvo, i da nema osnova za prominu u Registru, odnosno da se odbija zahtiv da dođe do promine u Registru nacionalnih manjina – istako je Branko Pokornić, pa nastavio:

 – Moj zadatak je tokom ovog perioda bio da sačuvam i u funkciji održim BNS, bez nasidanja na provokacije, a sve u skladu sa zakonskim okvirima. Sad je došlo vrime da se stane na kraj „mešetarenju“, a sve to sledi iz Rešenja koje je stiglo iz Ministarstva pravde i državne uprave. Sad svi triba da izvučemo pouke iz ovog, da se dozovemo razumu. Bojkot i opstrukcija rada BNS-a ne vode ničemu, neće biti od tog koristi nikome, već samo štete za sve. Zato pozivam sve članove BNS-a da se otarase „navijački krugova“, da svi zajedno sidnemo za astal, dogovorimo se i nastavimo s radom, jel su prid nama važni zadaci – zaključio je Pokornić i najavio skoro održavanje sidnice BNS-a.

 

Kliknite na fotografiju da biste je uvećali