SAOPŠTENJE UG „BUNJEVAČKO KOLO” - Sombor

│ Izvor i fotografije: UG „Bunjevačko kolo” Sombor │Srida, 19.10.2022. │


 

Prid bunjevačkim narodom su dva velika događaja koji pridstavljaju veliki izazov ali su u isto vrime i velika prilika.

Foto 1

U toku je popis stanovništva. UG „Bunjevačko Kolo“ – Sombor poziva sve Bunjevke i Bunjevce da se na popisu stanovništva izjasne slobodno kao Bunjevci, baš onako kako su se to izjašnjavali naši poštivani Pramajke, Pradide, Dide i majke, koji su utkali u naša srca pripadnost našem narodu.

Porid toga , 13. Novembra su redovni izbori za Nacionalni Savit Bunjevačke Nacionalne Manjine. UG „Bunjevačko Kolo“ – Sombor, ko i uvik aktivno učestvuje na ovim izborima. Ovaj put učestvujemo na listi sa našim Prijateljima iz Subatice, s kojima i inače imamo sjajnu i plodotvornu saradnju. Na našoj zajedničkoj listi, listi broj 2, „Složno za Bunjevce - Dr Suzana Kujundžić Ostojić“ su pridstavnici 12 Bunjevačkih organizacija. Na listi broj 2, pored Dr Suzane Kujundžić Ostojić su na listi predloženi vrsni stručnjaci razlčičitih profesija, ugledni domaćini, Bunjevci po rođenju i opredeljenju, a ne po profesiji i egzistenciji.

Kako su svaki izbori određena utakmica, a utakmice se mogu igrati fer i nefer, tako se i na ovim izborima javljaju određene nefer radnje naših rivala. Naime, neki naši sunarodnici sa severa, ne znamo zašto, pokušavaju da se kite imenom našeg „Kola“ i našim Somborom. Naši rivali, iz njima znanih razloga, svoju su listu nazvali „Bunjevci Sombor – Svi u jednom Kolu“. Ovaj naziv svakako aludira na naše „Bunjevačko Kolo“ Sombor. Istine radi, ova nepotpuna lista od 10 kandidata ima jedno jedino lice iz Sombora, koje nikad nije bilo član našeg „Bunjevačkog Kola“ a koja nije nikad ni učestvovala u nekim od somborskih manifestacija koje su somborski Bunjevci organizovali. I to na takvom mistu koja izvesnim čini da ta osoba neće svakako imati realne šanse da uđe u Savit. Ne vidimo razlog za ovakav naziv liste, osim unošenja zabune među biračima, jer je istina da je na ovoj listi čak 6 kandidata iz Bajmoka. I nosilac liste je takođe iz Bajmoka. Čudi nas samo zašto listu nisu nazvali po njevom mistu stanovanja, Bajmaku, podcinjujući time čestite i vridne domaćine, naše prijatelje iz Bajmaka.

Foto 2

Jasno je da je idejni tvorac ove liste svima Vama poznati „mešetar“ G-din Mirko Bajić, koji čak to javno i priznao dajući podršku listi broj 1 i listi broj 3. Javnom podrškom „svojim listama“ Mirko Bajić samo pomerio granice dosadašnjih njegovih dometa u zamešateljstvima svakojakih vrsta, jer je nečuveno da jedna osoba istovremeno podržava dvi liste. Nepošteno je od istog gospodina Bajića da javno proklamuje da njegova stranka SBB neće izlaziti na izbore ali je istina da je lista broj 1 sačinjena od kandidata članova iste stranke, a većina njih su „ Bunjevci po profesiji“ jer primaju plate u bunjevačkim institucijama. Mi, kandidati na listi broj 2 mislimo da u Nacionalnom savitu ne bi tribalo bit mista strančarenju, i mi se tu razlikujemo od njih. Mi se razlikujemo od njih i po tom što smo Bunjevci po rođenju i opredeljenju, a ne po „profesiji“.

I da ponovimo na kraju, somborski Bunjevci i UG „Bunjevačko Kolo“ podržavaju i nalaze svoje misto na našoj listi broj 2 „Složno za Bunjevce – Dr Suzana Kujundžić Ostojić“. Na ovoj listi misto su našli kandidati iz Sombora, Dejan Parčetić, Aleksandar Bošnjak, Nikola Žuljević, Marija Brdarić, Antun Fratrić i Ksenija Vuković.

Stoga pozivamo somborske Bunjevce i Bunjevke da 13. Novembra na izborima podrže UG „Bunjevačko Kolo – Sombor i listu broj 2. „Složno za Bunjevce – Dr Suzana Kujundžić Ostojić“. Znamo da će nam Bunjevke i Bunjevci ukazati poverenje, jer nastavljamo tamo di smo stali, naši su planovi i ideje bezuslovni, dalje ćemo raditi na očuvanju našeg bunjevačkog jezika, radićemo na obrazovanju Bunjevaca, kako u smislu izučavanja naše tradicije i kulture tako i na podizanju opteg obrazovnog nivoa svih članova naše bunjevačke zajednice, kao osnove ekonomskog razvoja svakog pojedinca. Jer mi sa liste broj 2 smo našli svoju egzistenciju u svojim strukama i zanimanjima, svi se dokazali i ostvarili na raznim poljima i otud je i naša spremnost bezkompromisna i bezuslovna.

 

Aleksandar Bošnjak

Podpridisidnik UG Bunjevačko Kolo – Sombor

PR UG Bunjevačko Kolo Sombor