ODGOVOR NA „SAOPŠTENJE“ ALEKSANDRA BOŠNJAKA

│ Izvor: Lista 3 „Bunjevci Sombor – svi u ujednom kolu“ │ Srida, 19.10.2022. │


 

S obzirom da je lista čiji sam zastupnik, „Bunjevci Sombor – svi u jednom kolu“. neistinito, neargumentovano i bez ikakvog povoda, negativno komentarisana od gospodina Aleksandra Bošnjaka, moram Aleksandru Bošnjaku kazat: Gospodine Bošnjak, ako niste znali i ja sam Somborac. Bunjevac sam, i pridsidnik bunjevačkog udruženja BKC „Lemeški Bunjevci“ koje postoji i radi godinama.

IMG 3833

Bavim se organizovanjem bunjevački manifestacija u Somboru, Čonoplji i Lemešu dugi niz godina. Ako niste čuli, na primer: Posvićenje žita na Markov svake godine, Bunjevački RIS svake godine, Lemeška Dužijanca svake godine, Slamarske radionice za dicu svake godine, Bunjevačko Prelo svake godine... slamarstvom se bavim godinama i po tom sam, kažu, veoma poznat. Izradio sam na desetine slika od slame, nebrojeno Kruna od slame, pa i one velike koja se na fijakeru nosi na Dužionici u Somboru, ukrasa od slame na stotine - za svaku Dužijancu, i onu centralnu, koju kao nacionalni praznik organizuje Nacionalni savit.

I da se zna... Ja sam osnivač slamarske radionice u Bunjevačkom Kolu u kojem ste vi danas i u čije ime divanite.

Već smo objasnili da je jedan od razloga što nas je manje na listi i to što je 4 kandidata baš iz Sombora, koji su bili i potpisali izjavu da žele bit na listi, uveče prid pridaju liste povukli svoju kandidaturu i zamolili nas da ih razumimo, zato što im je očigledno prećeno od ljudi iz „Bunjevačkog kola“ da će imat posledice ako budu na listi. Mi smo ih razumili i nisu na listi.

 

O tom ko će bit izabran odlučiće glasači na izborima 13. novembra 2022.

Na izbore ima pravo ić svako ko misli da to zaslužuje.

 

S poštovanjem,

Stipan Budimčević, zastupnik liste broj 3 „Bunjevci Sombor – svi u ujednom kolu“