SBB KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Pridlog Ane Brnabić, da se za Ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, imenuje Tomislav Žigmanov, je neprihvatljiv za bunjevačku nacionalnu zajednicu u Srbiji

│ Utorak, 25.10.2022. │


 

Tomislav Žigmanov se javno pridstavlja kao „bunjevački Hrvat“, negira postojanje bunjevačkog jezika, javno zagovara da Bunjevci ne postoje kao autohtona nacionalna manjina i ističe da su Bunjevci Hrvati.

IMG 4296

Da li je moguće da se na misto Ministra, koji triba da vodi brigu o manjinskim pravima pripadnika svi nacionalni manjina u Srbiji, imenuje čovik koji otvoreno negira postojanje jedne nacionalne manjine i tvrdi da neko ko se izjasnio da je Bunjevac, nije Bunjevac nego da je Hrvat, ili kako u žargonu navode „bunjevački Hrvat“?

Imenovanje takvog čovika na misto Ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, bilo bi ravno donošenju „Naredbe iz 1945. godine“ – kojom je tada naređeno da Bunjevci ne postoje i da se imaju smatrati Hrvatima, bez obzira na ličnu izjavu. Smatramo da je to vrime prošlo i da se danas u Srbiji svako može slobodno izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti po svom ličnom osićanju, i da važi ono što je svojevrimeno prid svim Bunjevcima rekao Pridsidnik Republike Srbije, tada Tomislav Nikolić: „Država Srbija prepoznaje Bunjevce kao autohton južnoslovenski narod“.

IMG 4289

Savez bačkih Bunjevaca, politička stranka bunjevačke nacionalne manjine, zahtiva da se spriči imenovanje Tomislava Žigmanova za Ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, i da se njegovim imenovanjem ne dovodi u pitanje autohtonost Bunjevačke nacionalne manjine u Republiki Srbiji.

Ja kao član Bunjevačkog nacionalnog savita, tražim podršku svi članova Bunjevačkog nacionalnog savita da se odmah zakaže hitna vanredna sidnica Bunjevačkog nacionalnog savita i o izboru Tomislava Žigmanova zauzme stav u ime svi Bunjevaca.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC