Grb BNSSaopštenje za javnost 

Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

dr Suzana Kujundžić Ostojić

│ Izvor: NSBNM │ Ponediljak, 07.11.2022. │


 

Povodom saopštenja SBB-a u potpisu Mirko Bajić, da je zloupotrebljena funkcija pridsidnice Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine izjavljujem da je javnost obmanjena i da su iznete netačne informacije.

Hitna, vanredna i elektronska 23. sidnica Nacionalnog savita održana je 31. 10. 2022. na kojoj je glasalo 12 članova "za" ponuđeno saopštenje, koje je kasnije i prosliđeno javnosti.

Sedam članova savita nije glasalo.

U prilogu se nalazi Zapisnik sa pomenute sidnice ko i potpisi članova savita koji su glasali za Saopštenje.

 

 

Saopštenje Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine povodom imenovanja Tomislava Žigmanova za ministra Ministrastva za ljudska i manjinska prava

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine izražava duboko povirenje u Ustav i zakone Republike Srbije. Na osnovu isti, Nacionalni savit bunjevačke nacionalne postoji, radi i napriduje već 19 godina, ko autohtona i priznata nacionalna manjina. Podrškom Vlade Republike Srbije, Pokrajinski organa, Varoši Subatice i Sombora, bunjevački jezik je uveden ko službeni.

Zbog tog virujemo da ministar Žigmanov neće imat nikaki mogućnosti naštetit bunjevačkoj zajednici, što je ranije često izjavljivo u medijima.

Polaganjom zaklitve ministar Žigmanov prizno je Ustav i zakone Republike Srbije, a samim tim i bunjevačku nacionalnu manjinu, koja je integralni dio pravnog sistema ove države.

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine nastavlja radit i dalje na zaštiti svi Bunjevaka i Bunjevaca i na čuvanju svojeg nacionalnog identiteta u saradnji s državnim organima ko i međunarodnim institucijama koje štite prava nacionalni manjina.

 

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine

dr Suzana Kujundžić Ostojić