Održana još jedna ekskurzija

 


Održana još jedna ekskurzija

│ Ponediljak, 22.05.2023. │


 

U subatu 20. maja, na Đorđević salašu na Paliću održana je još jedna ekskurzija za đake osnovni i sridnji škula koji pohađaje izborni predmet Bunjevački jezik s elementima nacionalne kulture.

IMG 2025

Organizator ovog lipog susrita dice iz razni škula u varoši i šire, bio je ko i dosad Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine.

Ko raniji godina, program ekskurzije počo je doručkom, potom su dica imala priliku učestvovat u tri različite kreativne radionice, radilo se s vunicom, kartonom, šljoklicama i drugim materijalima.

IMG 2129

Za one koji su bili nestrpljivi izać na teren, bilo je više nego dovoljno mista. Igrala se košarka, mali fudbal, odbojka, a ko ne voli trčat mogo je sidit i pecat na malom veštačkom jezeru!

IMG 2074

Nuz dicu bila je svo vrime pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, dr Suzana Kujundžić Ostojić koja je zajedno s pridavačima i osobljem vodila računa da sve protekne u najboljem redu.

IMG 2087

Druga polovina ekskurzije sastojala se od ručka i lutkarske pridstave, koju su izveli glumci Subatičkog narodnog pozorišta. Dica su ovu pridstavu ispratila mnoštvom aplauza i pozitivnog oduševljenja. Na samom kraju, oko tri sata poslipodne autobusi su krenili natrag put Subatice. Do naridne godine, dici će u sićanju ostat još jedan idiličan vikend na Đorđević salašu.

T. K. M.

 


FOTOGRAFIJE