POZIVNICA - IZLOŽBA SLIKA KORNELIJE ANTUNIĆ

POZIVNICA - IZLOŽBA SLIKA KORNELIJE ANTUNIĆ

 

U utorak, 03. oktobra svečano će biti otvorena prva samostalna izložba slika Kornelije Antunić iz Čonoplje, rodom Subatičanke, Kornelija je članica Likovne grupe 76 iz Sombora u čijem će galerijskom prostoru biti postavljeno i pridstavljeno 19 radova umitnice.

Izložba nosi ime „Ljubav” a po ričima pridsidnika udruženja Likovne grupe 76, Zdravka BorojevićaNa likovnoj sceni pojavljiva se novo lice, umitnica u amaterskom stvaralaštvu, tražeć s pravom svoje misto na likovnoj sceni u našoj varoši i šire”.

Kornelija pozivnica

 

 

POSITA APOSTOLSKOJ NUNCIJATURI

 


POSITA APOSTOLSKOJ NUNCIJATURI

│ Utorak, 26.09.2023. │


 

Dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, positila je u utorak, 26. septembra, Apostolsku nuncijaturu u Republiki Srbiji.

IMG-01IMG-02

Bila je to prilika i za sastanak sa mons. Santom Ganđemijem, apostolskim nuncijom u Republiki Srbiji, ko i za divan o bunjevačkoj zajednici i katoličkoj viri koju Bunjevci pridano čuvaje.

 

 


 

 

 

POZIVNICA - „BUNJEVAČKO KOLO SVOJOJ VAROŠI”

 

I ove godine, UG „Bunjevačko kolo” Sombor će 04. oktobra, u čast svog 102. rođendana, prirediti svečanost u Narodnom pozorištu u Somboru.

 Tim povodom biće organizovan svečani tamburaški koncert Gradskog tamburaškog orkestra „Vasa Jovanović” iz Novog Sada sa solistima Zoranom Bugarskim Bricom, Ivom Čičovački i Zoranom Iđuški.

Ulaznice za koncert su poklon Bunjevačkog kola svojoj varoši i sugrađanima i mogu se preuzeti na odeljenju Muzeja podunavskih Švaba, Trg Cara Lazara 1 (ulaz iz Zmaj Jovina ulice) od srede, 27. septembra u periodu od 9.00h-18.00h.

 

Pozivamo vas da zajednički proslavimo rođendan našeg udruženja!

PLAKAT

UG „Bunjevačko kolo” Sombor priređuje tamburaški koncert „BUNJEVAČKO KOLO SVOJOJ VAROŠI” u sridu, 4. oktobra 2023. god. u 20 časova, Narodno pozorište Sombor.