ODGOVOR

NA „SAOPŠTENJE NACIONALNOG SAVITA“

koje je potpisala dr Suzana Kujundžić Ostojić


 

S obzirom da sam po ko zna koji put lično imenom i prizimenom prozvan, saopštavam da na ovake i slične provokacije više neću reagovati, jer je to izvan svake pameti.

Da se zna: Politička stranka Savez bačkih Bunjevaca i ja lično – Mirko Bajić, ima jasan i nedvosmislen stav, koji je javno saopšten. Protivimo se imenovanju Tomislava Žigmanova za ministra koji će „brinuti“ i o Bunjevcima, iz potpuno jasnih i javnosti saopštenih razloga.

 

Vi koji virujete Tomislavu Žigmanovu, ko što (kako je u „saopštenju“ navedeno) odjedared viruje dr Suzana Kujundžić Ostojić, glasajte za listu broj 2!

 

Što se navodne sidnice Nacionalnog savita tiče – dr Suzana Kujundžić Ostojić odbila je da zakaže sidnicu na javni i pismeni poziv 7 članova savita. Zbog tog, po Statutu, je 7 članova savita zakazalo sidnicu za četvrtak 03. 11. 2022. (javno objavljeno). Nakon tog, da bi spričila održavanje po statutu sazvane sidnice, u ponediljak 31. 10. 2022. „navrat na nos“ sazvala je „hitnu vanrednu“ sidnicu. Na toj sidnici (pokazala je zapisnik) nije bilo tačke na kojoj bi se donela Odluka ili Zaključak u vezi imenovanja Tomislava Žigmanova.

Utvrđeno je „saopštenje“. Nacionalni savit donosi Odluke ili Zaključke, a ne saopštenja, naime, tek kad se donese Odluka ili Zaključak, daje se saopštenje o tom šta je odlučeno. Učinjena je manipulacija, i time je naravno zloupotribljena funkcija pridsidnice savita radi ničije lične potribe. Koje, i čije, to valjda ona zna. A potpisi na toj elektronskoj sidnici, koje je pokazala, valjda su bili uz pomoć golubova pismonoša kad je sidnica bila elektronska.

 

Subatica, 07.11.2022. godine

Mirko Bajić

SBB logo