Vrime darivanja


Vrime darivanja

│ Srida, 23.12.2020. │


IMG 4632

U vrime darivanja u kancelariju Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine stigle su brojne čestitke, a centralno misto zauzeće svakako ona koju potpisiva Aleksandar Vučić, pridsidnik Republike Srbije.

IMG 4634

IMG 4635

Nuz čestitku i poklon, puno je i srce nuz saznanje kako Bunjevci nisu zaboravljeni od strane države koju oduvik smatraje ko matičnu, a u čijem su stvaranju i učestvovali.

 


VIDEO PRILOG: BMC


 

 

Uspišno završen projekat „Mladi Bunjevci u Somboru“


Uspišno završen projekat „Mladi Bunjevci u Somboru“

│ Izvor: BMC Sombor │ Petak, 18.12.2020. │


U petak 11. decembra 2020. godine, uspišno je završen prijekat „Mladi Bunjevci u Somboru“ podržan od strane grada Sombora. Tokom nikoliko miseci, učesnici projekta radili su na usavršavanju kroz pisane medije i video zapise.

DSC08737

Na samom kraju projekta zajedničkim zalaganjom, mladi novinari snimili su emisiju „Znameniti Bunjevci u Somboru“ di su pridstavljena tri značajna Bunjevca iz ove varoši, koji su svojim radom dali značajan pečat u istoriji i kulturi Sombora.

Martina Dujmović, Martina Marton i Luka Bošnjak su dio ovog projekta zajedno sa Ružicom Parčetić koja je nuz instrukcije uspišno vodila mlade novinare kroz sve oblike novinarstva.

DSC08735

Pridsidnica Bunjevačkog media centra – Sombor, Stanislava Lutkić ko rukovodioc projekta, isktakla je zadovoljstvo o postignutoj realizaciji i ostvarenim ciljovima, nuz probleme i poteškoće koje su zadesile kako druga udruženja tako i cili svit.

Tokom projekta, mladi novinari Bunjevačkog media centra u Somboru, došli su do novi ideja koje planiraju da realizuju tokom sledeće godine. Nuz poteškoće tokom ove godine i vandredni situacija, mladi novinari uspili su da se izbore i nauče tušta o novinarstvu ko i da uspišno sprovedu projekat do kraja.

 


FOTOGRAFIJE


VIDEO PRILOG: BMC SOMBOR


 

Stižu paketići za vridnu dicu

 


Stižu paketići za vridnu dicu

│ Izvor: BMC │ Utorak, 08.12.2020. │


IMG 3886

Kako je to već i običaj, vridna i dobra dica u ovo doba godina često dobijaju poklone i paketiće. Med onima koji vode računa o dici su i čeljad iz Fondacije „Mijo Mandić” i Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

IMG 3893

Ni to što je „korona” godina nije prominilo tradiciju, a da su paketići uvik dobar razlog za radost potvrđuju i fotografije koje stižu iz škula u kojima se uči bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture.

IMG 3883

E, sad, maskice su moždar malo sakrile usta, al se emocije vide i priko nji, što potvrđivaje i fotografije iz OŠ „Ivan Milutinović”, OŠ „Bosa Milićević”, OŠ „Matija Gubec”, OŠ „Sečenji Ištvan”, OŠ „Vuk Karadžić”...

 


FOTOGRAFIJE