Bunjevačka nacionalna zajednica se pridstavila sa svojim izdanjima na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu

 


Bunjevačka nacionalna zajednica se pridstavila sa svojim izdanjima na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu

│ Izvor: BMC │ Srida, 26.10.2022. │


 

Ove godine se održava je 65–ti po redu Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, koji će trajat od 23. do 30. oktobra, di se bunjevačka nacionalna zajednica pridstavila sa svojim izdanjima u ponediljak, 24. oktobra, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice sa „Bunjevačkim novina“, dičijim listom na bunjevačkom „Tandrčak“, listom za mlade „Bocko“, di su med prisutnima divanili Nikola Stantić, glavni i odgovorni urednik „Bunjevački novina“ i Boris Bajić, direktor NIU BIC–a.

IMG 3693

Bunjevački media centar se takođe pridstavio na ovom sajmu ko izdavač knjiga „Zagonetke o životinjama“ autorke Bojane Jelić i knjigom autorke Marije Feher „Pisme moje duše“ koje su takođe bile izložene na sajmu knjiga u Beogradu.

IMG 3776

O izdanjima Bunjevačkog media centra divanio je Mirko Bajić, direktor BMC iz Subatice a knjigu zagonetke o životinjama je pridstavila sama autorka Bojana Jelić koja je istakla značaj pisanja ovaki dičiji knjiga u okviru savrimenog načina života i na koji način današnju dicu privolit da zavole čitat knjige.

T. B.

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE