Bunjevačko kolo svojoj varoši

 


Bunjevačko kolo svojoj varoši

│ Izvor i fotografije: UG „Bunjevačko kolo” Sombor │


 

U utorak, 8. novembra u Narodnom pozorištu u Somboru, Udruženje građana „Bunjevačko kolo” pripravilo je svečani tamburaški koncert pod nazivom „Bunjevačko kolo svojoj varoši“.

kolo 9

Povoda za celovečernje druženje s pismom i tamburama je više al na prvom mistu je 101. godišnjica od osnivanja Bunjevačkog kola i to u godini kad se proslavlja četir vika od od prvog pomena bunjevačkog imena u Bačkoj.

Ko značajan istorijski događaj za somborske Bunjevce, naglašena je i 104. godišnjica od objave čuvenog proglasa – u kojem su somborski Srbi i Bunjevci, zajedničkim naporima, pokrenili akciju prisajedinjenja Kraljevini Srbiji, što pridstavlja jedan od ključnih događaja u dugoj istoriji Sombora. Somborci su imali vidnu i zapaženu ulogu u celokupnom procesu prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

U kolažnom programu u čule su se riče nacionalnog ponosa nuz spomen na slavne somborske Bunjevce koji su svojim postojanjom i radom ostavili neizbrisiv trag u društvenom, kulturnom i umitničkom životu somborske varoši.

kolo 1

Da je tambura jednako dio i bunjevačkog i vojvođanskog identiteta, potvrdili su tamburaši TS “Đuvegije” nuz koje su zapivale Somborke, maturantkinje Iva Čičovački iz Sridnje muzičke škule Isidor Bajić u Novom Sadu i Hana Milović, Sridnja muzička škula Petar Konjović iz Sombora.

Program su ulipšali mladi u svečanim bunjevačkim nošnjama iz GKUD-a Ravangrad i Čonoplje.

kolo 7

Koncert je bio prilika i za pridstavljanje kandidata na izborima za novi saziv Bunjevačkog nacionalnog savita. Kako somborski Bunjevci na izbore izlaze na listi broj 2 – Složno za Bunjevce-dr Suzana Kujundžić Ostojić, nuz goste-kandidate iz Subotice: dr Suzanu Kujundžić Ostojić, Veljka Vojnića, Slavicu Saulić, Miroslava Vojnića, pridstavljeno je šest kandidata, članova Bunjevačkog kola: Dejan Parčetić, dipl ecc, pridsidnik UG Bunjevačko kolo I potpridsidnik Bunjevačkog nacionalnog savita, Aleksandar Bošnjak, dipl ing poljoprivrede, Nikola Žuljević, dipl ecc, Marija Brdarić, vaspitačica, Antun Fratrić, poljoprivrednik, Ksenija Vuković, organizator kulturnih aktivnosti Bunjevčkog kola.

Zajedno s mnogobrojnom publikom, koncert je ispratio i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Svečani tamburaški koncert je, ko dio programa proslave “Četir vika od prvog pomena bunjevačkog imena u Bačkoj” podržan od strane grada Sombora i Pokrajinskog sektretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

 

 


FOTOGRAFIJE