Konferencija liste broj 2 „Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić"

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 13.11.2022. │


 

Nakon obrađeni oko 95% glasačkih mista, pridstavnici liste broj 2 „Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić", održali su u „Bunjevačkoj matici" konferenciju za medije.

BUNJEVCI REZULTATI

Obraćajuć se prisutnima dr Suzana Kujundžić Ostojić, nosilac liste, se zafalila svim Bunjevkama i Bunjevcima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za ovu listu.

Nakon izbrojani glasova u Subotici i Somboru možemo kazat da je na današnjim izborima za Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine lista broj 2 „Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić" odnela aposlutnu pobidu, i da će ova lista činit stožer daljeg rada NSBNM. Ovo je ubedljiva pobida i posebno smo ponosni na ispravnost svega onog što smo radili u prošlom mandatu i na sve ono što smo radili tokom kampanje – kazala je ona.

IMG 0621

Prema procini pridstavnika ove liste, lista 2 osvojila je ukupno 2.290 glasova, odnosno povirenje 79% od broja izašli birača. Drugoplasirana je lista broj 1 „Bunjevci za Subaticu i svoja prava zajedno! Tamara Babić" sa 441 glasom, a trećeplasirana je lista broj 3 „Bunjevci Sombor – Svi u jednom kolu" sa 184 glasa.

Ovo su samo rezultati onog što smo radili, naši birači su nas pripoznali, iako im je bilo na različite načine sugerisano, na jedared, da glasaje drugačije. Trudili smo se tokom ove kampanje da ni jednu ružnu rič ni o kom ne kažemo, nego da divanimo o čemu smo radili. Sve naše Bunjevce u budućnosti vidimo zajedno i da radimo za svoj narod. Smatramo da smo uradili tušta u prithodnom periodu, kazali smo to i tokom kampanje, kazali smo i šta planiramo radit, a ovi rezultati samo su legitimitet za sve što smo divanili. Okrećemo se novim zadacima.

IMG 0650

Kometarišuć izborne rezultate i Veljko Vojnić, pridsidnik „Bunjevačke matice", bio je zadovoljan postignutim.

Fala svima koji su povirenje dali onima koji ne divane tušta, nego ćute i rade. Fala svima koji su učestvovali u kampanji, radili smo udarnički da obađemo sve naše Bunjevke i Bunjevce, da im približimo ono što planiramo, al i ono što smo uradili. Što se rezultata tiče, imamo 15 mandata, od 19. To će nam biti dobar vitar u leđa da sve odluke koje budemo donosili donosimo sa aspolutnom većinom. Nećemo imat smetnju u donošenju odluka, jel lista 1 i 3, koje će nam bit opozicija, neće moć uticat na rad i donošenje odluka Nacionalnog savita – naglasio je Vojnić.

Na kraju obraćanja medijima dr Kujundžić Ostojić je i istakla kako je izlaznost na ovim izborima bila značajno veća u odnosu na prošle.

Ovi izbori su probudili naš narod i ovu energiju koju smo pokrenili triba iskoristit za sve ono što triba da se uradi u narednom periodu.

 

 


FOTOGRAFIJE