Saopštenja i konferencije


│ Utorak, 30.04.2024. │

Saopštenje Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine


NSBNM

Povodom pridstojeći lokalni izbora 2. juna, NSBNM odlučio je podržat pridsidnika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ko i prve ljude na lokalnim listama Subatice - Stevana Bakića „Subotica, sutra” i Sombora – Antonija Ratkovića „Sombor, sutra”.

Kako bunjevačka zajednica trenutno nema političkog pridstavnika koji bi se iskreno borio za bunjevačke interese, odlučili smo podržat Srpsku napridnu stranku, koja je uvik pružala brezrezervnu podršku u očuvanju i afirmisanju Bunjevaca, počevši od uvođenja službene upotribe jezika i pisma, kupovine Bunjevačke kuće i podrške svim našim nastojanjima.

 

Subatica, 30.04.2024.

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine

 

 


 

 

 


ČESTITKE ZA BOŽIĆ

│ Utorak, 19.12.2023. │


Cestitka

Na adresu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine stigla je čestitka iz Subatičke biskupije, povodom pridstojeći božićni i novogodišnji praznika.

Nuz čestit Božić i blagoslovljenu Novu godinu želimo vam da ovi dani iščekivanja radosti prođu u miru i blagosti.

 

 


 

 

 

 


PROMOCIJA KNJIGE „MOJ DIDA MARKO ŠARČEVIĆ – SIĆANJA IZ DITINJSTVA"

│ Utorak, 28.11.2023. │


 

Knjiga „Moj dida Marko Šarčević – sićanja iz ditinjstva" Miloša Ćukovića promovisana je u ponediljak, 27. novembra, u „Bunjevačkoj matici" u Subatici.

Promocija knjige 021

Rič je o prvom poduhvatu autora mlađe generacije koji je rišio sićanja na svojeg didu i vrime provedeno s njim pritvorit u riči, kako bi ona ostala zapisana i dostupna, kako onima koji su dida Marka poznavali, tako i onima koje je pripovitka zainteresovala.

Promocija knjige 001

Na promociji su, osim autora, divanili i dr Suzana Kujundžić Ostojić, urednica izdanja, Nikola Babić, jedan od saradnika i prijatelja Marka Šarčevića, ko i Đurđa Skenderović kojoj je Šarčević bio i bliski rođak, te Nikola Stantić, novinar i tehnički urednik izdanja.

Promocija knjige 012

Kako se moglo čut, kroz stranice posvećene saradnji dide i unuka, njevim zajedničkim poduhvatima, ujedno se pripovida i o uvik prisutnom jazu generacija koji je u ovom slučaju dobro privaziđen, al i o jednom vrimenu i običajima koji su karakteristični za bunjevačku zajednicu, odnosno ove prostore uopšteno. Svako će, kazali su izlagači, moć pronać sebe u ovom izdanju, a knjiga će jednako zainteresovat i mlađe i starije čitaoce.

Promocija knjige 042

Sav prihod od prodaje knjiga, ističe Ćuković, biće upotribljen da se u duhu pridstojeći praznika pomogne jedna porodica kojoj pomoć triba.

Iza knjige „Moj dida Marko Šarčević – sićanja iz ditinjstva" ko izdavač stoji Ustanova kulture „Centar za kulturu Bunjevaca".

N. S.

 

 


VIDEO PRILOG


FOTOGRAFIJE