Ekskurzija za dicu koja uče bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture

BNS

Ekskurzija za dicu koja uče bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture

 IMG 2728

   Prvog dana litnjeg raspusta, za dicu koja u osnovnim škulama uče izborni predmet bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture, i ove godine organizovana je jednodnevna ekskurzija u organizaciji Privremenog organa upravljanja Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

   Priko 300 dice bilo je 14. juna prisutno na Panoniji, di su u pratnji svoji učitelja, te članova Privremenog organa upravljanja proveli dan koji je bio ispunjen raznim sadržajima. U pauzi izmed ručka i užne za dicu su pripravljene radionice, di su se mogli upoznat s osnovnim tehnikama rada sa slamom, u čemu su im pomogli iskusni slamari, te su svojim kućama poneli uspominu na zajedničko druženje zaokruženo u privesku koji su pravili na ovoj radionici. Aktiv žena „Duga” iz Panonije bio je zadužen za drugu radionicu, za vrime koje su dica oslikavala staklene boce.

   Sportske i slobodne aktivnosti ispunile su vrime izmed radionica, a zajednička slika dice samo je još jedan dokaz da je izborni predmet bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture zdravo popularan med učenicima osnovni škula, a kako nam je tom prilikom kazala pridsidnica POUNSBNM mr Suzana Kujundžić Ostojić, taki trend očekivaje i u novoj škulskoj godini. 

  S. N.   

 

 Foto: BIC (Nikola Stantić)