Dr Suzana Kujundžić Ostojić dobitnica pokrajinskog priznanja "Ljudevit Mičatekˮ

 


Dobitnici pokrajinskih priznanja – Adriana Vilagoš, Suzana Kujundžić Ostojić, Stanislava Rokvić, kompanija "Gebi“, Gimnazija "Veljko Petrović“ i Banatski kulturni centar

│ Izvor i foto: rtv.rs │ Srida, 23.11.2022.


 

Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja jednoglasno je odlučila o ovogodišnjim dobitnicima najviših priznanja koja se dodeljuju u AP Vojvodini u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, sporta, ravnopravnosti polova i ljudskih i manjinskih prava.

Pokrajinsko priznanje u oblasti privrede "Lazar Dunđerskiˮ dobila je kompanija "Gebi“, proizvodno-trgovinsko društvo sa ograničenom odgovornošću iz Čantavira, a Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja "Đorđe Natoševićˮ dodeljeno je Gimnaziji "Veljko Petrović“ iz Sombora.

novi-sad-izvrsnje-vece 

Dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti kulture "Ferenc Feherˮ jeste Udruženje "Banatski kulturni centar“ iz Novog Miloševa, a dobitnica Pokrajinskog priznanja u oblasti sporta "Momčilo Tapavicaˮ atletičarka Adriana Vilagoš.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova "Milica Tomićˮ dodeljeno je Stanislavi Rokvić, osnivaču Edukativnog centra "Poletarac“ u Bačkoj Palanci.

Predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine dr Suzana Kujundžić Ostojić dobitnica je Pokrajinskog priznanja u oblasti ljudskih i manjinskih prava "Ljudevit Mičatekˮ.

Pokrajinska priznanja, kao i Pokrajinska nagrada "Mihajlo Pupin“ operskom pevaču Željku Lučiću, biće uručeni 25. novembra na svečanosti povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava "Ljudevit Mičatekˮ biće uručeno 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava.