KULTURA BUNJEVACA U NOVOM SADU

 


KULTURA BUNJEVACA U NOVOM SADU

│ Petak, 15.12.2023. │


 

U četvrtak, 14. decembra, u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu, održano je pridavanje na temu „Kultura Bunjevaca u Novom Sadu – istorijske tribine".

Tribina NS 016

Prisutni su mogli uživat u pridavanju dva vrsna govornika, prof. dr Borisa Stojkovskog iz Novog Sada, al i iz Subatice, ko i publiciste iz Sombora Milana Stepanovića.

Govornici su, kako im je to već i običaj, kroz zanimljiv divan, potkrepljen činjenicama, obradili dilove istorije Bunjevaca, a oni su i uključeni u pripravljanje daleko obimnijeg štiva koje se tiče istorije bunjevačke zajednice.

Tribina NS 008

Tako je prof. dr Boris Stojkovski divanio o problemima istraživanja najstarije bunjevačke istorije, odnosno o izazovima i metodologiji istraživanja. Gost iz Sombora, Milan Stepanović, je pridstavio prilog istoriji Bunjevaca koji divani o subatičkom kapetanu Luki Sučiću, a koji će bit i dio monografije „Plemićke porodice bački Bunjevaca".

Tribina NS 021

O značaju ovaki okupljanja divanila je i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Bunjevačkog edukativnog i istraživačkog centra „Ambrozije Šarčević", te je najavila kako pridstojeći period nosi realizaciju značajni izdanja koja divane o istoriji Bunjevaca.

Pridavanje „Kultura Bunjevaca u Novom Sadu – istorijske tribine" realizovano je u organizaciji Bunjevačkog edukativnog i istraživačkog centra „Ambrozije Šarčević", nuz podršku Varoši Novog Sada, Matice srpske i Arhiva Vojvodine.

 

 


FOTOGRAFIJE


VIDEO PRILOG: TV ARS MEDIJA