Takmičenje u deklamovanju – „Volim bunjevački”


│ Ponediljak, 12.02.2024. │

Takmičenje u deklamovanju – „Volim bunjevački”


 

Po osmi put je u Subatici, u organizaciji Bunjevačkog edukativnog i istraživačkog centra „Ambrozije Šarčević“ održano takmičenje u deklamovanju – „Volim bunjevački“. Ko i prijašnji godina, takmičenje je bilo organizovano u dvi kategorije, odnosno za mlađi i stariji uzrast.

BEIC 46

Nastupilo je gotovo 30 kandidata, koji su deklamovali pismice na bunjevačkom, a žiri u sastavu Ruža Josić, Marta Aroksalaši Stamenković i Miloš Ćuković nije imo lak zadatak izabrat najbolje.

BEIC 58

Kod mlađi osnovaca treći je bio Luka Orčić, druga je bila Milana Lukić, dok je za najboljeg recitatora proglašena Milica Orčić. U konkurenciji stariji osnovaca treća je bila Staša Stanković, druga Anabela Stantić, dok je prvi bio Milutin Ivošević.

BEIC 12

Okupljene je pozdravila dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica BEIC „Ambrozije Šarčević”, koja je pofalila dicu, kazala je kako su svi koji su nastupili u stvari pobidnici, jel svojim aktivnostima čuvaje bunjevački jezik, te je poručila svima onima koji pišu na bunjevačkom nek pišu i za dicu.

 

 


FOTOGRAFIJE