Uskršnja izložba u Subatici


│ Srida, 20.03.2024. │

Uskršnja izložba u Subatici


 

U Vestibilu Varoške kuće u Subatici u utorak, 19. marta, svečano je otvorena tradicionalna „Uskršnja izložba" u organizaciji Ustanove kulture „Centar za kulturu Bunjevaca". Ko i prijašnji godina velik broj izlagača je pridstavio svoje rukotvorine, prigodne Uskrsu, a u prvom planu su svakako bila šarena uskršnja jaja rađena u raznim tehnikama.

Uskrs CKB 141

Med brojnim gostima je bila i Milanka Kostić, članica Varoškog vića Subatice zadužena za kulturu i obrazovanje, koja je okupljene i pozdravila. Tom prilikom je pofalila sve one koji su s tušta ljubavi i pažnje pripravili izložbu koja najavljiva „praznik nad praznicima", te da je lipo vidit da se čuva tradicija Bunjevaca, al i da se ona prinosi na mlađe generacije.

Uskrs CKB 024

U ime UK „Centar za kulturu Bunjevaca" okupljene je pozdravila upravnica dr Suzana Kujundžić Ostojić. Ona je posebno istakla đake koji uče bunjevački u škulama, koji će nastavit tradiciju, te se i ona zafalila svima koji su doneli svoje radove.

Uskrs CKB 116

Tihomir Vrbanović, pridsidnik Izvršnog odbora Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, podilio je prigodne paketiće učenicima, Antuš Romić, pridsidnik Odbora za kulturu u NSBNM, uručio je učesnicima zafalnice, dok su svi zajedno počašćeni stihovima i uskršnjim motivima koje su iznele Gabrijela Diklić, Milica Orčić i Nela Ivić.

Izložba je postavljena do četvrtka poslipodne, a mož se positit svakog dana od 10 do 18 sati.

 

 


FOTOGRAFIJE