Treći broj „Bocka” – povod za druženje

UG „Bunjevački omladinski centar”

Treći broj „Bocka” – povod za druženje

 IMG 2272

   Polaznici Dičije novinarske redakcije, koja od oktobra prošle godine radi u okviru Udruženja građana „Bunjevački omladinski centar” i koja pripravlja list za mlade „Bocko”, bili su u subotu, 31. maja, na jednodnevnoj ekskurziji na Đorđević salašu.

   Povod za druženje bio je kraj škulske godine, al i izdanje trećeg broja lista za mlade na bunjevačkom jeziku „Bocka”, koji je ovog puta izašo na 16 strana. Pored već standardni rubrika, za koje pišu dica, te uvik prisutne teme broja, tu je i rubrika Bocko i drugari u kojoj se nalaze radovi dice i ostali nacionalnosti, Srba, Mađara, Hrvata i Roma, a ovaj broj „Bocka” donosi i zanimljiv strip pod nazivom „Marko šnjota ovako”, koji će izlazit u nastavcima.

   Po dolasku na salaš, dica su najprija imala čas, di su se sa svojim mentorima, Natašom i Nikolom Stantićom, dogovorila o daljem radu priko raspusta i pripremi novog broja. Njev trud i rad na dosadašnjim sastancima dičije redakcije, bio je nagrađen škulskim priborom koji će im itekako dobro doć na početku nove škulske godine, a pribor je uručio Mirko Bajić, direktor Novinsko izdavačke ustanove „Bunjevački informativni centar”, koja u potpunosti podržava projekat Dičije novinarske redakcije.

   Prija i posli užne, dica su vrime iskoristila za sigru i razonodu, u čemu su njim se pridružili i stariji.

   Nov broj „Bocka” možete pročitat ovde.

 

 Foto: BIC (Nikola Stantić)